Een zakelijke Lening voor een doorstart van de zaak?

Posted by MCACM Redactie on July 7, 2016 in Media Nieuws |
Zakelijke Lening Nederland

Goed plan op tafel en een investering nodig voor de laatste inhaalslag?

Bent u van plan om te gaan investeren in uw bedrijf? Zakelijk lenen is de oplossing om snel een investering van de grond te krijgen. Als ondernemer kan u met een lening bijvoorbeeld eindelijk een nieuw bedrijfspand bouwen. Of u kan investeren in een nieuwe dienstverlening waardoor uw omzet zal groeien. Elke ondernemer heeft de ambitie om te groeien. Helaas gaat de groei met eigen geld vaak niet hard genoeg. Zakelijk lenen kan de oplossing zijn om uw bedrijf te laten groeien. Van een kleine zzp’er kan u uitgroeien tot een multinational. Als u te weinig geld beschikbaar heeft om te groeien, dan kan een zakelijke lening de oplossing bieden.

Zakelijk lenen als startende ondernemer

U heeft een geweldig idee om een eigen onderneming te beginnen. Helaas heeft u hiervoor geld nodig. Bijvoorbeeld om te investeren en het eerste jaar te overbruggen. Bij de bank kan u sinds de economische crisis niet meer aankloppen voor een lening. Al helemaal niet als u een startende ondernemer bent zonder cijfers. U heeft een bedrijfsplan en deze wordt ondersteund door een accountant. Helaas ziet de bank er toch geen brood in. Dit is gek want zonder investeringen in nieuwe ondernemers blijft onze economie stil staan.

Uiteraard is het voor zakelijk lenen belangrijk dat uw ideeën haalbaar zijn en realistisch. Er wordt gekeken naar de haalbaarheid van uw plannen als ondernemer. Wanneer u zakelijk gaat lenen moet u wel de rente en aflossing kunnen betalen. Op basis hiervan wordt uw plan getoetst door de bank. Als uw plannen niet haalbaar zijn dan kan u vaak niet zakelijk lenen. Helaas zijn er banken die helemaal niet naar de plannen van startende ondernemers kijken. Ze willen eerst cijfers zien voordat u een lening kan krijgen. Gelukkig zijn er financiële instellingen waar u iets eenvoudiger een zakelijke lening kan krijgen als startende ondernemer. Het enige waar u aan moet voldoen is een goed ondernemersplan eventueel onderbouwd door een accountant. U laat zien dat uw ideeën haalbaar zijn voor een financiering.

Zakelijk lenen zonder bank

Doordat de bank tegenwoordig niet meer zo enthousiast in het verstrekken van een zakelijke lening zijn er nieuwe mogelijkheden. Steeds vaker lenen we geld bij particulieren via bijvoorbeeld crowdfunding. Daarnaast zijn investeringsmaatschappijen of individuele personen een alternatief. Welvarende particulieren stellen zichzelf beschikbaar om te investeren in een plan dat ze aanspreekt. Ze kopen aandelen binnen uw bedrijf of verstrekken een zakelijke lening. Daarnaast zijn deze welvarende particulieren vaak zelf succesvol als ondernemer en helpen ze u graag met advies om uw plannen van de grond te krijgen.