verduisterende rolgordijnen – een buitengewoon assortiment

Posted by MCACM Redactie on October 2, 2015 in Media Nieuws |
Verduisterenderolgordijnenexpert

De laatste trends op het gebied van raambekleding

Als je kijkt naar rolgordijnen kan je ze kortweg indelen in twee groepen. Dit betreffen de verduisterende exemplaren en de niet-verduisterende exemplaren. Op rolgordijnen.eu kan je je hart ophalen als je op zoek bent naar welk type van deze raambekleding dan ook. Dit type raambekleding is erg populair door de functionaliteit en de mooie uitstraling die je bereikt. Het oog wil immers ook wat. Afhankelijk van het doel waarvoor je een rolgordijn zoekt zijn er vele verschillende soorten en maten verkrijgbaar.
Je zou voor een verduisterende stof kunnen kiezen als je een exemplaar zoekt voor bijvoorbeeld een slaapkamer. De stof van dit rolgordijn laat geen licht door dus je bent altijd gegarandeerd van een heerlijke donkere kamer voor een goede nachtrust. Ook wanneer je bijvoorbeeld nachtdiensten draait kan het een groot voordeel zijn als je overdag in een donkere kamer kunt slapen.

Een ander voordeel van een verduisterend rolgordijn is dat deze een isolerende werking heeft. Als het buiten erg warm is zal het gordijn de warmte tot op zekere hoogte buiten houden en wanneer het buiten erg koud is zal het rolgordijn ervoor zorgen dat het binnen in huis minder snel afkoelt. Dit is een leuke bijkomstigheid omdat het je stookkosten kan verlagen.

Voor een babykamer of kinderkamer is een verduisterend rolgordijn ideaal met het oog op de slaapjes overdag en in de zomer wanneer je kind naar bed gaat wanneer het nog licht is ‘s avonds. Voor babykamer of kinderkamer zijn er ook verduisterende exemplaren te verkrijgen met een leuk motief. Erg leuk om op deze manier ook in de stijl van de kamer te blijven. Ook als je gebruik maakt van deze raambekleding met een effen kleur kan ervoor zorgen dat de kamer net dat beetje extra aankleding krijgt. Uiteraard zijn de verduisterende exemplaren met een lichte kleur ook gegarandeerd verduisterend.

Uiteraard zijn deze rolgordijnen ook uitermate geschikt om ze te gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer. Het feit dat de stof verduistert is hier ook een voordeel omdat dit voorkomt dat je van buiten naar binnen kunt kijken.

Deze type raambekleding zijn te verkrijgen in standaard maten. Natuurlijk kunnen ze ook op maat gemaakt worden wanneer je een exemplaar zoekt voor een raam met een afwijkende afmeting. Uiteraard worden ze desgewenst geleverd inclusief systeem om hem op te hangen. Dit systeem is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt zodat het zelf prima te doen is. Om zelf de gehele uitstraling te kunnen bepalen zijn er verschillende cassettes beschikbaar die te gebruiken zijn bij het monteren ervan.

De kwaliteit is erg belangrijk. Ook bij intensief gebruik moet hij prettig in het gebruik zijn en soepel te openen en te sluiten zijn. De verduisterende exemplaren van rolgordijnen.eu zijn gegarandeerd van uitstekende kwaliteit en geschikt voor het intensievere gebruik.